Obsah této stránky vyžaduje novější verzi aplikace Adobe Flash Player.

Získat aplikaci Adobe Flash Player

Akce
Sportovní akce
Úvodní strana

 
19.3.2018 Mgr. Ladislav Ondřich    
  Lyžařský kurz 2018
 

            I v letošním roce se žáci 7. ročníku, doplněni  osmáky a deváťáky, vypravili do Janských Lázní v Krkonoších na hotel Siréna na lyžařský kurz.  Celkem se kurzu zúčastnilo 30 žáků školy: 16 sedmáků, 8 osmáků a 6 deváťáků. Instruktoři ve složení  - Mgr. A. Brothánková, Mgr. F. Maxa a vedoucí kurzu Mgr. L. Ondřich, jako zdravotník se letos a námi vydala Bc. V. Wipplngerová, na kurz s námi již řadu let jezdí ing. Miroslav Zbudil.
V Krkonoších nás přivítalo sněžení. Po občerstvení jsme vyrazili na první lyžařské pokusy na nejlehčí sjezdovky – Formánek, kde jsme se učili lyžařským dovednostem. Pak nám v týdnu  pěkně přituhlo a mrazy se pohybovaly až kolem – 15oC, do toho poměrně silný vítr. Nic moc. Ale se vším jsme  se vyrovnali. Prohlédli jsme si Janské Lázně, navštívili jsme zdejší cukrárny, nakoupili dobroty. Vyzkoušeli jsme i těžší sjezdovky - Sporty na Černé hoře, Košťálku, nejlepší lyžaři Protěž, svezli jsme se na pomě, dvoukotvě i kabinkovou lanovkou. Většinou jsme se vraceli tzv. sáňkařskou dráhou zpět k hotelu, parádní svezení. Úplně všichni zvládli základy lyžování, někteří se ještě zdokonalili a hlavně  vše jsme absolvovali bez úrazu.
Sedmáci si zasoutěžili ve slalomu, všichni se vyřádili na diskotéce i společenském večeru, každý večer přednášky a promítání našich lyžařských kousků, rovněž jsme absolvovali zajímavou besedu s Horskou službou.
 Věřím, že se všem akce líbila a budou na ni ještě dlouho vzpomínat.
Výsledky soutěží:
Slalom hoši:            1. Křivánek Jakub             Slalom dívky:     1.Brothánková Eliška
                                 2. Soudek Jakub                                          2. Toulová Barbora
                                 3. Opelka Jan                                               3. Koželuhová Klára
Kufr:  Foltová Lucie, Šťastná Eliška     
Úklid pokojů: Brothánková E., Šubrtová M., Toulová B.
Největší pokrok v lyžování:  Kamila Boryňová      

Chtěl bych touto cestou poděkovat rodičům, že umožnili svým dětem zúčastnit se lyžařského kurzu, není to zrovna levná záležitost.
                                                                                     Mgr. Ladislav Ondřich, vedoucí kurzu