Obsah této stránky vyžaduje novější verzi aplikace Adobe Flash Player.

Získat aplikaci Adobe Flash Player

Akce
Sportovní akce
Úvodní strana

 
31.3.2017 Mgr. Anna Brothánková  
  Lyžařský zájezd Jánské Lázně v Krkonoších, hotel Siréna 25. 2. – 3. 3. 2017
 

Tradiční akcí školy pro žáky 7. ročníku je lyžařský výchovně výcvikový zájezd. Jako každoročně se naše škola vydala do Krkonoš – Janských Lázní. Lyžařského zájezdu se zúčastnilo celkem 27 dětí ze sedmého ročníku, doplnila je dvě děvčata z osmé třídy a jeden žák z deváté třídy. Letošní sedmáci se díky příznivé zimě s pocitem skluzu seznamovali již během hodin tělesné výchovy na běžkách.
V sobotu 25. 2. jsme ráno naložili veškerou bagáž (u někoho to vypadalo, jako by se stěhoval na celý měsíc) a vyrazili směr Janské Lázně. Cesta proběhla bez jakýchkoliv komplikací a už v půl jedné jsme dojeli na místo. Po ubytování jsme již ve dvě hodiny stáli v plné polní na kopci a žáci předváděli svůj lyžařský um. Mnozí z nich stáli na lyžích poprvé, ale i přesto jsme odpoledne zvládli bez sebemenších problémů a rozřadili se tak do výkonnostních skupin..
Sněhové podmínky byly odpovídající kalendáři. Ráno na nás čekaly krásně upravené sjezdovky s typickým manšestrem, odpoledne byl sníh už trochu těžší. Během týdne si žáci kromě osvojování a zdokonalování lyžařských dovedností vyslechli i přednášky s lyžařskou tématikou, navštívil nás člen horské služby, hráli jsme společenské hry a nemohla chybět samozřejmě ani diskotéka. V úterý – 3. den pobytu, tzv. den rizikový, jsme si dopoledne prohlédli Kolonádu přímo ve městě, navštívili cukrárnu a doplnili tak chybějící energii. Odpoledne jsme zregenerovali síly v bazénu v Trutnově.
Žáci během týdne vyzkoušeli různé typy sjezdových tratí, jezdili na pomě, kotvě i v kabinkové lanovce. V pátek je čekal závod na slalomové dráze s brankami a časomírou na sjezdovce Sporty na vrcholu Černé hory. V kategorii dívek se na 1. místě umístila V. Hanusová, 2. Místo obsadila L. Březinová, 3. místo J. Šlachtová. Mezi chlapci bylo pořadí následující: 1. místo M. Němec, 2. místo J. Kamenišťak, 3. místo Š. Bareš. Fotografie a videa z LVVZ můžete zhlédnout na www stránkách školy.

Poděkování patří panu řediteli Ladislavu Ondřichovi za uspořádání kurzu, instruktoru panu Františku Maxovi, zdravotnici paní Ivě Kollmannové za péči o marody. Nesmíme opomenout rodiče žáků, kteří umožnili svým dětem účast na tomto kurzu. Jejich děti se tak nejen naučily lyžovat, ale strávili příjemný týden na horách a jako třídní kolektiv se užily i jinak než „jen z lavice“.

                                                                                  Za instruktory Mgr. Anna Brothánková